Felhívás

Örömmel hirdetjük, hogy 2017. október 5-7. között, immár hatodik alkalommal rendezzük meg a Szegedi Tudományegyetem Angol Tanszékén projekt-konferenciánkat:

„Ki merre tart a magyar Shakespeare-kutatásban? Jágónak VI.”

Idei témánk: Shakespeare és a reformáció – Shakespeare reformációi

Plenáris előadóink és vendégeink között szerepelnek:
Almási Zsolt • Dávidházi Péter • Fabiny Tibor • Földváry Kinga • Kállay Géza • Douglas Lanier • Zenón Luis Martínez • Nádasdy Ádám • P. Müller Péter • Pikli Natália

Sok szeretettel várjuk régi és új résztvevőinket, mindazokat a magyar kutatókat, szakembereket és PhD hallgatókat, akik munkájuk során Shakespeare-rel kapcsolatos témával (is) foglalkoznak.

Kétféle előadással lehet jelentkezni, mindkettő 20 perces lehet. Kívánatos az idei témához való kapcsolódás.

  1. Akik projektet mutatnak be, azoktól annak a munkának a felvázolását kérjük, amin éppen dolgoznak (PhD-hallgatók az aktuális kutatási tervüket, a többiek pedig jelenlegi kutatásuk relevánsnak tartott szeletét), részben akár azon szempontok mentén, mint amelyeket egy PhD-dolgozat téziseiben is szokásos feltüntetni (problémafelvetés, elméleti alapvetések, a dolgozat céljai, módszer, szerkezet, esetleg eredmények). Az előre leadott, írott dolgozatok a nagyobb munkának egy részét tükrözhetik, leadható pl. egy cikk, fejezet vagy alfejezet.
    A dolgozatok írott változatát a konferencia előtt kérjük majd beküldeni, hogy hozzáférhetővé tehessük a résztvevők és a szekcióelnökök számára.
  2. Hagyományos konferencia-előadásokkal is lehet jelentkezni, ezeket is szóban kérjük előadni, javasoljuk azonban, hogy aki tudja, inkább válassza a sajátos, de bevált projekt-előadást.

Jelentkezés
A tervezett előadás absztraktját (100-150 szó) június 30-ig kérjük a jagonak@gmail.com címre.

Kérjük a jelentkezőket, hogy az absztrakttal együtt egy pár soros rövid életrajzot is küldjenek, valamint jelezzék, hogy hagyományos vagy projekt-előadást kívánnak-e tartani. A projekt-előadásokhoz a kész dolgozatokat a résztvevők számára hozzáférhetővé tesszük az interneten, ezeket legkésőbb 2017. szeptember 15-ig kell elküldeni (8-15 gépelt oldal kettes sorközzel).

A konferencia regisztrációs díja 2500 Ft, amely magában foglalja a kávét és frissítőt, egy fogadást, valamint belépőket az egyéb programokra. Ha valaki megfigyelőként szeretne jönni, tehát nem adna elő, akkor 1500 Ft-ért regisztrálhat, és részt vehet a konferencia összes eseményén. Egyetemi hallgatók (nem PhD-hallgatók) számára a részvétel ingyenes, amennyiben nem kívánnak részt venni az egyéb programokon.

A konferenciával kapcsolatos kérdéseket a jagonak@gmail.com címre kérjük küldeni.

Szeretettel látunk minden előadót és érdeklődőt! Köszönettel vesszük, ha a konferencia hírét az érdeklődők körében terjesztik.

A szervezők:
Kiss Attila és Matuska Ágnes